Het rioolsysteem is belangrijk en wij allen hebben hier dagelijks mee te maken. We gebruiken iedere dag de douche en toilet zonder erbij na te denken hoe het eigenlijk werkt. Wat als het niet meer goed werkt? Rioolverstoppingen kunnen namelijk tot een hoop problemen leiden, voor zowel de gezondheid als de financiën. In deze blog bespreken we het laten ontstoppen van het riool, de kosten en de gevolgen daarvan.

Enkele gevolgen van een verstopt riool

  1. Stankoverlast: Een verstopt riool kan zorgen voor veel stankoverlast. De geur kan zo intens worden dat het zorgt voor een oncomfortabele leefomgeving.
  2. Terugstromend water: Als het riool verstopt is kan het water niet meer wegstromen, waardoor het water weer omhoog kan komen. Het gevolg kan zijn dat er overstromingen kan optreden in huis. Het gevolg hiervan kan zijn dat bezittingen beschadigd raken.
  3. Gezondheidsrisico’s: Een verstopt riool kan ervoor zorgen dat bacterie, schimmels en andere ziektes worden verspreid. Dit wil niemand!
  4. Financiële risico’s: Het valt vaak niet zelf op te lossen, waardoor je een vakspecialist moet inschakelen. Dit kan zorgen voor extra kosten.

Het laten ontstoppen van het riool

Het ontstoppen van het riool wordt gedaan, zodat de verstopte riolering weer wordt vrijgemaakt. Door het vrijmaken van het riool kan het afvalwater weer normaal wegstromen. Het is vaak lastig zelf op te lossen, dus is het handig om een professionele ontstoppingsdienst in te schakelen. Zij maken gebruik van verschillende technieken, zodat het probleem zo snel mogelijk is opgelost. Dit kan bijvoorbeeld via een ontstoppingsmachine, hogedrukreinigers of zelf inspectiecamera’s. Door het laten verhelpen van de ontstopping zorg je ervoor dat het rioleringssysteem weer wordt hersteld, zodat onder andere geurproblemen en wateroverlast wordt verholpen.

Wat zijn de kosten van het riool ontstoppen?

De kosten van het ontstoppen van het riool variëren nogal en het kan afhangen van enkele factoren. Denk hierbij aan verschillende factoren, zoals:

  1. De ernst van de verstopping
  2. De locatie waar de verstopping zich bevindt
  3. Benodigde reparaties
  4. Hoe lang het personeel ermee bezig is
  5. Loondienst of ZZP’er

Ben jij benieuwd wat de kosten van het riool ontstoppen zijn? Klik dan hier voor meer informatie.