Dakdekkers Nederland

Een goede airco is erg fijn op een warme dag, wanneer je veel verkoeling nodig hebt. Maar met al die verschillende airco’s op de markt, kan het zomaar zijn, dat je niet weet welke airco je moet aanschaffen. Een tip is, om eens te kijken naar een monoblock airco. Er zitten verschillende monoblock specialisten door het land, dus je kunt jezelf gegarandeerd van voldoende informatie voorzien. Maar wat is een monoblock airconditioner precies? Dat is een airco zonder buitenunit, waarbij de motor in het binnendeel van de airco zit. Het kan wel zijn dat je hem hierdoor wat harder hoort werken. 

De voordelen van een monoblock airco

Voordat je een monoblock airco aanschaft is het wel zo handig om te weten wat nou precies het voordeel is van zo’n soort airco. Daarom zet ik ze even op een rij. Allereerst heeft de airco geen buitenunit. Dit alleen al biedt meerdere voordelen, omdat het kosten en ruimte scheelt. Daarnaast is deze airco ook gemakkelijk te installeren. Je kan dit namelijk gewoon zelf doen. Er is namelijk helemaal geen installateur nodig voor deze soort airco. Ook is deze airco energiezuiniger dan veel andere varianten. Een monoblock airco heeft namelijk minimaal energielabel A, ze zijn namelijk erg zuinig met het verbruiken van stroom. 

Minpunten van dit soort airco’s 

Na al deze voordelen verwacht je misschien niet meer dat er ook wat nadelen kunnen zitten aan monoblock airco’s, maar dat is helaas niet correct. Je zal dus zelf de voor- en nadelen moeten afwegen om te kijken of een monoblock airco wat voor jou is. Monoblock airco’s maken namelijk meer geluid dan split airco’s. Dit komt omdat alles in één unit is verwerk. Bovendien is een monoblock airco ook niet zo geschikt voor grote ruimtes. Dit gaat dan voornamelijk over restaurants en kantoortuinen. Daarnaast moet de monoblock op een buitenmuur geplaatst worden, inpandig zal je dus geen monoblock airco kunnen nemen.

Het verwarmingselementen van een monoblock

Naast dat monoblock airco’s de ruimtes kunnen verkoelen, kunnen ze ook de ruimte opwarmen. Hierdoor zou je in theorie ook geen gas meer nodig hebben, om jouw huis of ruimte te verwarmen. Monoblock airco’s werken namelijk via een warmtepomp principe. Dit zorgt er echter wel voor, dat het verwarmend vermogen van de airco daalt, als de buitentemperatuur ook zakt. Er zijn overigens wel uitzonderingen. Zo kun je speciale aanpassingen doen aan jouw monoblock airco, waardoor ze ook bij lage buitentemperaturen, genoeg capaciteit hebben om de binnenruimte te verwarmen. Dit kan door een extra verwarmend vermogen in te bouwen in de airco. 

Een mooi merk voor airco’s

Twijfel je over de innova airconditioning kopen? Dat hoeft niet langer. Het is namelijk een mooi model monoblock airco. Bij innova maken ze ook split unit airco’s, maar dan zit je wel weer met die lelijke buitenunit, die je bij een monoblock airco dus niet hebt. Daarnaast kan deze airco op verschillende hoogtes worden geplaatst in de muur. Dit is erg handig, omdat het zo makkelijk aan te passen is aan het interieur. Wat erg fijn is aan innova airconditioners, is dat ze extra geluiddemping bevatten, waardoor geluidsoverlast van de airco niet meer voorkomt. Laat je informeren als jij nog steeds twijfelt over welke airco in jouw huis past.