Dakdekkers Nederland

De keuken is een ruimte in huis waar we dagelijks veel in te vinden zijn. Vooral als het een woonkeuken betreft. In zo’n ruimte wil je smaak met gemak combineren. Een stijlvolle inrichten, maar toch eenvoudig schoon te houden. De vloer- en wandtegels in de keuken zijn hierbij een belangrijk onderdeel. In deze blog vertellen we iets meer over de verschillende soorten tegels en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste tegels voor jouw keuken. 

Vloertegels keuken 

Keuken vloertegels moeten niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en hygiënisch. Er zijn verschillende soorten vloertegels waar je uit kunt kiezen: 

  • Keramische tegels: Dit zijn de meest gebruikte vloertegels in de keuken. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en designs en zijn relatief makkelijk te onderhouden. Ze zijn slijtvast, krasbestendig en hygiënisch. Let er wel op dat de tegels niet te glad zijn, vooral als er geknoeid wordt met water of olie. 
  • Natuurstenen tegels: Natuurstenen tegels geven een luxueuze uitstraling aan de keuken en zijn erg duurzaam. Het nadeel van natuurstenen tegels is dat ze wat duurder zijn in aanschaf en onderhoudsintensiever zijn dan keramische tegels. 
  • Vinyltegels: Vinyltegels zijn een goedkopere optie en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs. Ze zijn makkelijk schoon te maken en voelen comfortabel aan. Het nadeel is dat ze minder duurzaam zijn dan keramische of natuurstenen tegels. 

Wandtegels keuken 

Naast vloertegels zijn keuken wandtegels ook belangrijk. Wandtegels beschermen de muren tegen vuil, vocht en vetvlekken en zijn daarnaast makkelijk schoon te maken. Hieronder een aantal opties: 

  • Keramische wandtegels: Net als bij vloertegels zijn keramische wandtegels de meest voorkomende tegels in de keuken. Deze tegels zijn makkelijk schoon te maken, waterbestendig en verkrijgbaar in verschillende formaten en designs. 
  • Mozaïektegels: Ook voor de wand kun je kiezen voor mozaïektegels. Door te spelen met verschillende kleuren en patronen kun je de keuken een unieke uitstraling geven. 
  • Glasmozaïek: Glasmozaïek is een variant op de standaard mozaïektegel. Dit type tegel heeft een glanzende afwerking en reflecteert licht. Hierdoor kan de keuken er ruimer en lichter uitzien. 

Tips bij het kiezen van de juiste tegels voor in de keuken

Bij het kiezen van tegels voor de keuken zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden: 

  • Onderhoud: In een ruimte zoals een keuken waar veel geleefd wordt, is het belangrijk dat je kiest voor tegels die eenvoudig schoon te maken zijn. 
  • Antislip: Zorg ervoor dat de tegels niet te glad zijn, vooral in een omgeving waar veel met water of olie wordt gewerkt. 
  • Maat: Kies een grotere maat tegel, naast het feit dat dit de ruimte groter doet lijken, helpt dit ook bij de schoonmaak.